Tuesday, March 3, 2009

FILMID














































1."Kevade".









Lavastaja: Arvo Kruusement


















näitlejad :Aare Laanemets Riina Hein Arno Liiver Ain Lutsep Margus Lepa.









Film on tehtud Oskat Lutsu samanimelise raamatu järgi, mis keskendub külakooli laste koolielule. Film kattub suures osas raamatuga ja seal võite näha kõiki romaanis armsaks saanud tegelasi nagu Arno, Kiir, Toots, Teele, Lible jne. Film on mustvalge.


















2."Detsembrikuumus".









Lavastaja: Asko Kase


















Ajalooline põnevik 1924. aasta 1. detsembril aset leidnud kommunistlikust riigipöördekatsest Tallinnas. Filmi peategelasteks on värskelt abiellunud Tanel (Sergo Vares) ja Anna (Liisi Koikson) Rõuk, kes on otsustanud Eestist lahkuda. Kuid nende ärasõidule eelneval ööl algab Tallinnas mäss, mille keerises nad lahku rebitakse.


















3."Nimed marmortahvlil".









Lavastaja: Elmo Nüganen


















Aasta 1918. Euroopa kaardile on sündinud uus riik - Eesti Vabariik. Sõdurite kõrval asuvad selle nimel võitlusse ka koolinoored, kaitstes oma maad. Paraku on vabadusel kõrge hind.


















4."Kuhu Põgenevad Hinged?"









Lavastaja: Rainer Sarnet


















15–aastase Anni (Ragne Veensalu) ema ootab oma uuelt mehelt last. Ann tunneb, et ema on ta maha jätnud ning tema üksindus muutub armukadeduseks veel sündimata venna vastu. Meeleheites pöördub ta satanistide poole, et lapse sünd ära needa.


















5."Vanad Ja Kobedad Saavad Jalad Alla"









Lavastaja: Rando Pettai


















Norm ja Mill (Henrik Norman ja Madis Milling) on raadiodiskorid, kes juhivad populaarset raadiokuuldemängu. Kahekesi mängivad nad nii mees kui naistegelasi. Nende poolt jutustatav lugu räägib vanemaealisest poissmehest Väinost (Henrik Norman), kes peale enda linnakodust ilma jäämist kolib talumajja.


















6."Sügisball"









Osades:Rain Tolk ("Jan Uuspõld läheb Tartusse")Taavi Eelmaa ("Kuldrannake")Juhan Ulfsak ("Jan Uuspõld läheb Tartusse")Sulevi Peltola ("Paha Maa")Tiina Tauraite ("Kodu keset linna")Maarja Jakobson









Lavastaja: Veiko Õunpuu


















“Sügisball” näitab, kuidas proovivad argieluga toime tulla kuus magalaelanikku, kes otsivad elus õnne ja armastust. Noor kirjanik Mati (Rain Tolk) luurab eksnaise akende taga ja läheneb uutele naistele, kuid tulutult. Üksluise eluga vanapoiss, meestejuuksur August Kask (Sulevi Peltola) kiindub väikesesse tüdrukusse, tollele lähendes aga süüdistatakse teda pedofiilias.


















7."Georg"









Lavastaja: Peeter Simm


















See on tõsielufaktidel põhinev lugu eesti nimekaima ja armastatuima laulja Georg Otsa (1920 –1975) saatusest, tema kunstniku- ja eraelust. Erakordse andega kunstnik jäi kahjuks maailma ooperilavadel tundmatuks. Peale Eesti tundis ja armastas teda vaid Venemaa ja Soome publik.


















Osades:Marko MatvereAnastasia MakejevaRenars Kaupers.


















8."Ruudi"









Lavastaja: Katrin Laur


















Osades:Paul Oskar Soe Juta Altmets Katariina LaukGuido Kangur Jan Uuspõld Dan Põldroos


















Väike Ruudi, maailma suurim viikingifänn, elab Saaremaal ja on oma eluga täitsa rahul. Tema ema Karmen on politseinik, isa neil ei ole ja siiani pole Ruudi temast ka erilist puudust tundnud. Ühel päeval saab isa puudumisest Ruudile siiski suur mure.

No comments:

Post a Comment